Waterbehandeling voor stadsverwarming

Vanuit de energietransitie, neemt de vraag naar collectieve warmtesystemen steeds toe. Als transportmedium voor al deze duurzame energie, is (demi)water van de juiste kwaliteit essentieel.

Het Deense Eurowater produceert en ontwikkelt waterbehandelingsinstallaties, waarmee het stadsverwarmingsnet gevuld en op kwaliteit kan worden gehouden. Vanuit de Nederlandse vestiging wordt advies, verkoop, plaatsing en onderhoud geboden. De Eurowater-groep is met 23 eigen vestigingen actief in 14 Europese landen. Daarnaast heeft Eurowater ruime expertise in waterbehandeling en kennis in traditionele “stadsverwarmingsmarkten” als Denemarken, Zweden, Polen en Oostenrijk opgedaan inzake corrosie in stadsverwarmingssystemen.

De waterkwaliteit en de aandacht hiervoor, staat in direct verband met de betrouwbaarheid en de levensduur van alle componenten in een stadsverwarmingssysteem zoals ketels, wisselaars en leidingen. Hierbij streeft Eurowater naar een waterbehandelingsoplossing met zo weinig mogelijk toevoeging van chemicaliƫn. Dit is onlosmakelijk verbonden met het duurzame karakter van de projecten.
In Nederland verzorgt Eurowater inmiddels de waterbehandeling voor stadsverwarming en energiecentrales in o.a. Purmerend, Eindhoven, Ede en Moerdijk.

Download hier onze nieuwe stadsverwarmingsbrochure.

Bezoek Eurowater op stand L1.