Nieuwe ontwikkelingen ELGA hybride warmtepomp

Techneco komt met een nieuwe thermostaat bij de ELGA hybride warmtepomp: de ANNA. De meest verkochte hybride warmtepomp in Nederland maakt daarmee een grote stap vooruit.

Een nieuwe combinatie
De ANNA thermostaat is afkomstig van Qupit uit Sassenheim. Dit bedrijf gelooft in robuuste eenvoud, maar dan wel gecombineerd met een veelvoud aan mogelijkheden. De nieuwe combinatie van ELGA met ANNA zorgt voor meer gebruikersgemak. Zo kan de thermostaat handmatig worden bediend, maar ook op afstand met de Qupit app. Door gebruik van de app is ook geo-fence mogelijk, waardoor de verwarming automatisch in- en uitschakelt bij thuiskomst en vertrek.

Belangrijkste kenmerken van de Elga warmtepomp
De Elga hybride warmtepomp heeft een A++ label en werkt samen met alle bestaande Cv-ketels of stadsverwarming. De Elga zorgt voor een aanzienlijke besparing op het gasverbruik. De warmtepomp maakt namelijk gebruik van de warmte uit de buitenlucht voor de verwarming van de woning. Als de woning daarvoor geschikt is kan de warmtepomp ook koelen. De totale besparing op de energierekening kan oplopen tot 35%. De Elga is daarmee de best toepasbare warmtepomp voor de bestaande bouw. Op de aanschaf van warmtepompen is een interessante ISDE subsidieregeling van toepassing. Hiermee wordt de terugverdientijd verkort.

Bezoek Techneco op stand F7.