Het grootste zonthermische systeem in Nederland

G2 Energy levert zon thermische systemen voor warm tapwater en/of verwarming. De collectoren van het type GC72 (6,9 m²) worden door G2 Energy in eigen fabriek geproduceerd. Het zonlichtsysteem van G2 Energy heeft zich al ruim 30 jaar bewezen. Eén van de unieke eigenschappen van het systeem is dat het werkt volgens het terugloopprincipe. Hierdoor kunnen de collectoren niet bevriezen en is er geen glycol of een ander middel nodig, maar gewoon water.

De opslag voor het warme water is een RVS tank. De RVS tank is meestal maatwerk en wordt door het zusterbedrijf van G2 Energy, De Bruin Tankbouw, geproduceerd. Hierdoor zijn de lijnen kort en kan er voor elke klant een maatwerk-oplossing worden geboden.
Eind oktober heeft G2 Energy een systeem in Harskamp opgeleverd bij een kalverhouderij. De klant heeft een SDE+ beschikking en gebruikt het warme water voor het aanmaken van het voer. Het systeem heeft een oppervlakte van 414 m² en bestaat uit 60 collectoren van het type GC72. De opslag voor het warme water is een RVS tank van 25.000 liter. De besparing op energiekosten is ruim 50 %!

Begin 2018 begint G2 Energy met het aanleggen van een collectorveld van ruim 9.000 m² voor de verwarming van een tuinbouwkas. Dit collector veld wordt het grootste zonthermische systeem in Nederland.

Meer info: www.g2energy.nl
Bezoek G2 Energy in stand E27