Jumbo Dedemsvaart wordt verwarmd door een Weishaupt warmtepomp

Monarch Nederland bv. vertegenwoordigt sinds 1955 exclusief in Nederland de fabrikant Weishaupt GmbH. Weishaupt is één van de wereldmarktleiders op het gebied van branders, verwarming- en condenserende ketels, thermische zonnesystemen, warmtepompen en gebouwbeheersystemen.

Een grote en belangrijke samenwerking van Monarch is de samenwerking met Jumbo supermarketen. Voor het verwarmen van de winkels wordt door de Jumbo gebruikt gemaakt van de warmte die vrij komt uit de koelinstallatie. Wanneer het buiten kouder wordt en deze warmte niet meer voldoende is om de winkel te verwarmen maakt Jumbo Dedemsvaart gebruik van een Weishaupt warmtepomp. Deze brine- water warmtepomp is aangesloten op een verticale bodemwarmtewisselaar en zorgt ervoor dat de winkel op een duurzame manier wordt verwarmd. Wanneer er in de zomer niet hoeft te worden verwarmd kan de vrijgekomen warmte van de koelinstallatie in de bron worden gebufferd zodat in de winter de aanvoertemperatuur uit de bron hoger is. Hierdoor wordt het rendement van de warmtepomp nog hoger.

Naast de Jumbo Dedemsvaart heeft Jumbo supermarkten gekozen voor een Weishaupt warmtepomp. Per winkel wordt er gekeken welke warmtepomp het beste past. Zo zijn er ook al winkels voorzien van een lucht-water warmtepomp en water-water warmtepompen. Deze water-water warmtepompen worden in het geval van Jumbo niet aangesloten op een open bron maar op een buffertvat welke wordt voorzien van energie door de koelinstallatie.

Doordat de Weishaupt warmtepompen in aanmerking komen voor de ISDE subsidie is de terugverdientijd van de investering aanmerkelijk korter.

Deze warmtepompen worden geleverd door Monarch Nederland B.V. Naast het leveren van de warmtepomp installatie denkt Monarch mee over het inpassen van de warmtepomp. Door in het voortraject met de verschillende partijen aan tafel te zitten worden installaties opgeleverd die doen wat er van wordt verwacht. De warmtepompen wordt in bedrijf gesteld door de serviceorganisatie van Monarch.

Bezoek Monarch op stand G1.