HRsolar brengt revolutie in zonne-energie

HRsolar is een Nederlandse collectorfabrikant. Deze maand wordt een zonthermische collector met exact gelijke afmetingen als een PV paneel gelanceerd. HR Solar is de eerste ter wereld met een ultradunne collector van 40mm.

In 2014 werd al eerder een collector met gelijke omtrek als de meest toegepaste zonnepanelen gelanceerd. Hiermee werd toen op de marktvraag voor het combineren van zonnewarmte en stroom op één dak ingespeeld. De aantallen van deze collector stegen hard en door de aangepaste maatvoering openden er nieuwe markten. (BI) PV partijen, warmtepompleveranciers, energiemaatschappijen en ontwikkelaars van NOM en BENG concepten namen de producten op. Deze nieuwe afzetmarkten vroegen echter om een doorontwikkeling van de huidige collector.

In de visie van HRsolar moest er een nieuwe generatie zonnewarmte komen vanuit een compleet ander denkpatroon. Zonnewarmte moet mooier, beter inpasbaar, goedkoper en eenvoudiger.
Dat zijn uiteindelijk ook de uitgangspunten geworden voor de ontwikkeling van de collector.

De nieuwe zonthermische collector is Nero. De Nero wekt per jaar ca. 3 GJ op, dit staat gelijk aan ca. 4 PV-panelen. HRsolar start vanaf 1 maart dit jaar met de uitlevering van de Nero collectoren.
Nero heeft een aantal unieke eigenschappen ten opzichte van zijn voorgangers:
• Mooier: er is gekozen voor een Full Black coating.
• Inpasbaar: 40 mm slank / hetzelfde frame als een PV paneel.
• Eenvoudiger: te monteren op hetzelfde montagemateriaal als PV panelen / Plug & Play aansluitingen (geen gereedschap benodigd) / door één persoon te plaatsen (gewicht 23,8 kg)
• Goedkoper: besparing op installatiekosten door snelheid van monteren / goedkoper montagemateriaal vanuit de PV sector.

Bezoek HRsolar op stand F8.