HeatXL zet duurzame verwarming met infrarood panelen op de kaart

De warmtepomp wordt vaak genoemd als de beste opvolger van de cv-ketel. Toch zijn er alternatieven, die minstens zo goed – zo niet beter – zijn.
Infrarood verwarming is namelijk ook zeer energiezuinig en efficiënt. Er bestaat echter nog veel onwetendheid over deze moderne vorm van verwarming.
Traditionele vormen van verwarming, verwarmen de lucht in een ruimte. Infrarood verwarming werkt veel efficiënter. Deze zet elektriciteit om in warmte en richt deze direct op mensen en objecten. Omdat je niet eerst de lucht verwarmt, maar direct de objecten is veel minder vermogen nodig dan bij traditionele vormen van verwarming.
De aanschafkosten van infrarood verwarming zijn lager dan die van bijvoorbeeld een warmtepomp- of cv-systeem. Op het gebied van onderhoudskosten wint de onderhoudsvrije infrarood verwarming het meteen van alle andere verwarming.
U kunt een infraroodverwarming naar eigen inzicht ontwerpen en op een bijzondere of speelse manier verwerken in de ruimte.
De panelen zijn van glas of metaal en kunnen worden voorzien van een foto, of opdruk van bijvoorbeeld een kunstwerk. Ook kan een krijtbord of spiegel als verwarming worden geïnstalleerd. De panelen zijn in verschillende afmetingen en wattages verkrijgbaar en kunnen desgewenst in een systeemplafond worden ingelegd.
Het is mogelijk infrarood verwarming in combinatie met andere verwarmingsinstallaties te gebruiken, ook dat gebeurt al zeer succesvol in diverse projecten.
HeatXL verzorgt sinds 2008 voor een aantal gerenommeerde Europese fabrikanten van infrarood verwarming de exclusieve Benelux distributie.
HeatXL begeleid klanten bij het maken van de juiste keuze van panelen en berekend het benodigde vermogen. De ondersteuning van het dealernetwerk speelt een belangrijke rol in het bedrijf.
Tot de klantenkring van HeatXL behoren; technische groothandels en installateurs in Nederland en België. Ook realiseert het bedrijf projecten in opdracht van woningstichtingen en aannemers.
Tijdens de beurs “Duurzaam verwarmd” tonen ze bezoekers de mogelijkheden met infrarood verwarming. Lift mee op de duurzame revolutie en maak uw advies compleet met de producten.

Voor meer informatie of de mogelijkheden van een dealerschap bezoekt u stand H7