Compacte ventilatiewarmtepomp ter vervanging van MV-box

Slim omgaan met energie en geld besparen op een woning ligt voor iedereen binnen handbereik met de Inventum Spaarpomp. De Spaarpomp haalt warmte uit de af te voeren binnenlucht die vervolgens wordt teruggeleverd aan de centrale verwarming. De cv-ketel gaat hierdoor langer mee, de energieprestatie van de woning gaat omhoog en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd.

De Spaarpomp is een compacte warmtepomp met een volledige mechanische ventilatiefunctie. Het is de doorontwikkeling van de Ecolution. Met de Spaarpomp kunnen efficiënte cv- temperaturen tot 60 graden worden gemaakt. Hij voorziet de woning van duurzame efficiënte verwarming en kan op ieder temperatuur afgiftesysteem. Bij toepassing van de Spaarpomp dient men wel het ventilatiesysteem te controleren op optimale functionaliteit en indien nodig dit te optimaliseren. Dit geldt tevens voor het cv-systeem, dat altijd waterzijdig dient te worden ingeregeld. Bediening van de ventilatiefunctie kan d.m.v. een 230 V en RF-driestanden schakelaars. Tevens is het mogelijk CO2 sturing en vochtdetectie toe te passen. De hybride combinatie kan plaats vinden d.m.v. ieder type en merk cv-ketel.

De warmtepompunit is volledig uitwisselbaar en dus volledig servicebaar. De Spaarpomp is gemakkelijk in bedrijf te stellen door de gebruiksvriendelijke interface, waaronder het gebruiksvriendelijke touchscreen. Bovendien is de Spaarpomp voorbereid op toekomstige communicatiemogelijkheden met de RF bedieningsschakelaar. Deze ondersteunt de frequenties 868 mHZ en 433 mHZ en maakt CO2 sturing mogelijk.
De nieuwe spaarpomp heeft aantal unieke eigenschappen:
– Volledig mechanisch ventilatiesysteem op basis van type C (natuurlijke ventilatie)
– Zeer compacte hybride oplossing en lage hybride investering
– Bespaart 25 tot 50% aardgas en € 100 tot € 250
– Hoogste rendement op warmteterugwinning
– C.O.P. van 3,5 – 6.0 (afhankelijk van o.a. woning grootte, afgiftesysteem)
– Met € 1.500 ISDE-subsidie
– Kan met LTV en HTV-afgifte systemen
– Zeer stille warmtepomp zonder buitenunit
– Energetisch het meest efficiënt ventilatiesysteem
– Kan met ieder merk ketel en met een elektrische ketel gecombineerd worden

Bezoek Inventum op stand F5.